Bilglas

På Borås Bil Skadecenter utför vi byte och reparation av alla rutor på din bil, oavsett vilket märke du kör. Allt från mindre stenskott, större sprickor till hela vindrutan.

När behöver du byta vindrutan?

Om du får ett stenskott i den gröna zonen går vindrutan oftast att laga. Sitter skadan i den röda zonen krävs ett byte och i den gula zonen behöver verkstaden göra en bedömning av vilken lösning som är säkrast.

En bilruta som presterar är avgörande för att du ska kunna köra din bil på ett tryggt sätt. Med en ny vindruta har du en siktlängd på ungefär 200 meter. Efter 15 000 km är motsvarande siffra cirka 90 meter. Detta enligt en undersökning från VTI, Statens Väg- och Trafikforskningsinstitut.

Våra erfarna kollegor byter alltid till rutor som har samma egenskaper som originalrutan. Om man byter till fel typ av ruta kan det innebära att bilen förlorar en del av sina avancerade system för förarstöd. Något som kommer påverka körupplevelsen hos framför allt nyare bilar.

Beställ stenskottsplåster

Vi tycker att det ska vara en självklarhet för alla förare att ha ett par stenskottsplåster i bilen. Om du applicerar ett stenskottsplåster så fort som möjligt efter att skadan uppstår kan du förhindra att smuts tränger in i skadan och förvärrar den. Så, beställ ett stenskottsplåster direkt. Det är gratis.

Till beställningsformuläret >>

Hur kan vi hjälpa dig med vindrutan?

Laga stenskott

Det mest fördelaktiga för dig som bilförare är att reparera din vindruta så snart som möjligt efter att du fått ett stenskott. Ett tips från oss är att ha ett stenskottsplåster i bilen. Applicera plåstret så fort som möjligt efter att skadan uppstår så förhindrar det fukt och smuts från att tränga in i stenskottet. Obehandlade stenskott tenderar att växa till sprickor i vindrutan om man väntar för länge. I de fall dessa stenskott eller sprickor finns i siktlinjen på förarsidan kommer du behöva byta hela vindrutan. Sprickor och stenskott i siktlinjen är innebär en uppenbar säkerhetsrisk i trafiken och bör åtgärdas omedelbart.

Byta vindrutan

På Borås Bil Skadecenter hanterar vi vindrutor på alla bilar, oavsett märke. I de fall en ruta krossats eller har en större spricka kommer den behöva bytas ut. Om skadorna på bilen är begränsade till endast vindrutan så ingår bytet i de flesta bilförsäkringar. Innan du bokar tid hos oss för att byta din vindruta är det bra om du först vänder dig till ditt försäkringsbolag för att ta reda på vad som gäller för just dig.

Vi på Borås Bil Skadecenter har lång erfarenhet av att byta vindrutor på alla typer av bilar. Självklart gäller det rutorna runt hela bilen. Oavsett om det är en äldre eller nyare modell så kommer vi kunna hjälpa dig. Själva arbetet går i regel fort att utföra. Bakrutan på bilar har oftast en uppvärmningsfunktion vilket medför ett extra moment men det påverkar inte processen nämnvärt. Så prata med ditt försäkringsbolag och ladda ned vår app. Sen kommer du enkelt kunna följa processen för bytet av din vindruta, och mycket mer, på nolltid.

Glasbehandling

Vi genomför glasbehandling på alla bilrutor. En ruta som genomgått en glasbehandling hos oss på Borås Bil Skadecenter kommer vara mer resistent mot vatten, smuts och is. Det innebär att du kommer ha bättre sikt när du kör i regn eller mörker. När vi genomför en glasbehandling av dina rutor använder vi endast dom bästa produkterna. Det är miljövänliga alternativ som alltid ger bra resultat.
Glasbehandlingen innebär att rutan blir tätare vilket innebär att smuts, vatten och is har svårare att få fäste. Det innebär att du som förare får bättre sikt och mindre reflexer i vindrutan vid mörkerkörning. En glasbehandlings livslängd påverkas mest av hur mycket vindrutetorkarna används. Men i normalfall brukar vi säga att en glasbehandlings livslängd är mellan 10 000 och 15 000 km.

Solfilm

Att ha tonade rutor på bilen är idag något som majoriteten av alla bilägare väljer att ha. Tonade rutor ger inte bara ett mycket bra solskydd, utan bilens utseende blir också mer lyxigt och exklusivt, något som uppskattas hos de allra flesta. Oavsett vilken solfilm man väljer är kvaliteten mycket viktigt. Ju högre kvalitet, desto bättre solskydd och snyggare look får du på bilen.Vi ger dig 10 % rabatt på glasbehandling och torkarblad vid byte av hela vindrutan hos oss på Borås Bil Skadecenter